Палавниците от първа група и госпожа Денчева показаха на учителките колко много знаят за домашните животни и как умеят да играят!

Домашни животни 1000px 2

И най- малките “ученици” от първа яслена група също като по- големите каки и батковци- творят и играят. Месец Март, тема “Гъсенички”

Една прекрасна и ползотворна събота, в която наред с продължаващата квалификация всеки си тръгна с нещо ново.
Презентацията и конструктивният диалог с доц. Райна Захариева по всички наболели въпроси в работата ни още повече разшири кръгозора на всеки един от присъстващите.
Благодарим на доц. Захариева и за препоръчаната литература, чрез която бихме получили отговор на още много въпроси.

Втората ни екскурзия тази година до Веселата къща в с. Дрен донесе още повече веселие и емоции. В нея се включиха и ”големите” вече ученици от 2гр.и 2а гр.
Най-хубавото при всяка една екскурзия е, че съчетава полезни нови знания, умения и разбира се-много игри на открито и веселие.
Във Веселата къща децата истински се подготвиха за идващите Великденски празници като месиха козунаци и сами боядисваха яйца.
Подкрепиха се за веселите игри и танци. А в Националния исторически музей на град Перник направиха ”разходка” из живота в миналото.
Зачервените бузки и грейналите очи бяха прекрасна гледка. Връщайки се децата имаха желание утре пак да бъдат на екскурзия.
ни.

По случай Националния празник 3 март, Столична община подари на Детската градина национален флаг. Знамето вече краси фасадата ни.

Българското знаме 800х600

Повишаване продължителната квалификация и мотивация на учителките е постоянна и първостепенна задача на всеки директор. По този повод се включихме с младите попълнения на нашия колектив в квалификационен курс на издателство ”Клет” на тема: ”Интегриране на технологии в детската градина чрез използване на софтуерен пакет от мултимедийни ситуации и работа с интерактивна дъска и програмируеми играчки.”

Любезното домакинство на ДГ№125 ”Усмивка” в лицето на директора г-жа Албена Герова допринесе за още по-приятното протичане на курса.

20230309_130017_800x600
20230309_125857_800x600

" Баба Марта" 2023 г.

Баба Марта не пропусна да мине и край Детска градина ” Детелина “.За радост на всички раздаде мартенички. Не пропусна да ориса със здраве и весели игри децата и спорна работа за учителките!

Баба Марта 2023 г.

Работилница " Баба Марта" 2023 г.

Днес /28.02.2023г./ и децата от ПГ група – 5 годишни поканиха майките си в работилница ” Баба Марта”.Заедно с учителките си,г- жа Колева и г- жа Кючукова чуха приказка за ” Баба Марта и нейните братя”, направиха си картички,а в изработването на мартениците се включиха и техните майки.

Баба Марта 28022023-3
Баба Марта 28022023-1
Баба Марта 28022023-2

За сръчните детски ръчички,г- жа Балабанова и г- жа Панчева бяха приготвили страхотни изненади!!

Палма-киви банани портолали

Прекрасни мартенички за Баба Марта !!!

Днес децата от 2ра група ,заедно с учителките и родителите си, в песни и стихчета изработиха прекрасни мартенички,с които да посрещнат Баба Марта!

Баба Марта подготовка 2023 - 2
Баба Марта подготовка 2023 - 1

Пиесата " Трите прасенца" на Държавен куклен театър- гр.Сливен. 2023 г.

На 24.02.2023г./петък/ децата от ДГ84 имаха възможност да се запознаят с изкуството и актьорите от Държавен куклен театър- гр.Сливен.
Прекрасните декори и играта на артистите прикова вниманието дори на най- малките, които гледаха с голям интерес.
По- големите показаха много добра зрителска култура и наградиха гостите с продължителни аплодисменти! Интересът им продължи и след пиесата и се запознаха и разговаряха лично с артистите.
Пиесата ” Трите прасенца” ще се помни дълго в нашата детска градина!

В очакване на Баба Марта !!!

В очакване на Баба Марта!!

Наричаме го Левски и помним го с любов. В мечтите наши детски за свобода е зов.

Днес бъдещите ученици и г- жа Георгиева отбелязаха 150-та годишнина от обесването на Васил Левски.

Отбелязване Васил Левски 2023

Готови с подготовката за посрещане на Баба Марта 2023!

Децата от 1гр. и г- жа Денчева вече са готови с подготовката за посрещане на Баба Марта! С прекрасните мартеници, които изработиха ще зарадват и родителите си!

Валентинки 3

И докато децата от 2А гр. все още са на вълната на отминалите празници,техните приятели и г- жа Балабанова също са в трескава подготовка за посрещане на Баба Марта!

Валентинките на ПГа група и г- жа Ангелова.

И най- малките от първа яслена група с г- жа Ванеса Томова ,изработиха красиви Валентинки с много търпение и старание.

 

И бъдещите първокласници от ПГ група ни изненадана с прекрасни рисунки. С изложбата от тях не само зарадваха по- малките си приятели, но и чудесно украсиха фоайето на групата си.

Госпожа Петрова беше много доволна от работата на цялата група.
 
клоуни1
клоуни 2

Детелинките от III група, след впечатленията от изминалите празници с голямо старание изработиха кукерски маски.
Госпожа Кючукова помогна на всяко дете,за да бъде маската му съвсем като истинска.

Малките Детелинки от Първа група извикаха снега с прекрасните Снежковци,които изработиха с госпожа Андонова!

проект "Богатството на есента" - 2022 г.

Бъдещите ученици от ПГ-а група с учителки г- жа Георгиева и г-жа Ангелова включиха и своите родители в осъществяване на проекта “Богатството на есента”. Изработеното напълно илюстрира колко е пъстър и богат сезона!

Пътуване до Къщата на хляба в Копривщица - 2022 г.

На 25.10.2022г децата от ПГ групите бяха на така дълго мечтаната екскурзия с нашите партньори от Национал Турс. Пътуването до Къщата на хляба в Копривщица остави незабравими емоции! Децата изкараха един прекрасен ден на чист ,планински въздух. Заедно с разходката научиха за пътя на зърното до брашно,  видяха оръдия на труда ,използвани в близкото минало.                                                                     

Имаха възможност ”да рисуват” с брашно, а голямата изненада от домакините беше предоставеното на всяко дете тесто, от което да си направят питки.

Настроението и емоцията бяха заедно с новите знания и впечатления!         

За ”довиждане” всички хапнаха вкусна питка с мед, приготвена в Къщата на хляба!

Слънчеви есенни усмивки от децата на ПГ а група

Във връзка с Международния ден на безопасността на движението по пътищата,в ДГ№84 ”Детелина” се проведе ”открит урок”с децата,подготвен от старши учители Деница Цекова и Даниела Балабанова. На подготвеното кръстовище с пътни знаци, дидактични табла, светофар , с помощта на дидактични кукли, много игри, песни, гатанки и изненади децата обогатиха знанията си по темата.

Вчера /25.05.2022г/ беше поредния най- прекрасен и най- тъжен ден в годината. Децата от ПГ група се сбогуваха с учителките си и детската градина!

Изпращаме поредния набор много добре подготвени деца за училище, деца с навици и незабравими приятелства! Удовлетворението от добре свършената работа остава за учителите и помощник- възпитателката! Благодарност е чувството, което изразиха родителите. Липсата им ще се усеща още няколко месеца, докато на тяхно място дойдат малките приятели от яслените групи!

На добър час и много успехи!

Нашите деца от IIIa група под ръководството на г- жа Вергиния Георгиева се включиха в проект"Чиста природа".

Разбира се, с най-дейно участие в проекта се включиха техните родители. Всички бяха вложили изключителна фантазия, умения и креативност. Крайните резултати са много впечатляващи!

С предметите от подредената изложба се запознаха децата от всички останали групи, учителките им и родители,които проявиха интерес!

Определяме като ценност това, че всички са убедени колко добре могат да бъдат използвани т.нар. " отпадъци" и колко красота може да се изработи с тях!

Щастливи и спокойни ще изпратим нашите бъдещи първокласници !

Днес те показаха завидни знания за това как трябва да се движим за да сме в безопасност. Познават не само значението на светлините на светофара, но и пътните знаци и указанията на регулировчика.

Всички зарадваха родителите си с показаните знания и умения!

Голяма изненада поднесоха на децата ни актьорите от Жар театър с постановката си "Завръщането на цветята".
Нестандартните костюми и решения, богатите декори и най- вече факта, че представлението беше изнесено на двора ни ,наистина впечатлиха децата!
А те показаха ,че имат изградена " зрителска култура" и изпратиха артистите с бурни аплодисменти!

Истинско преживяване за децата от ПГ групите беше екскурзията на 16.05 .2022 г. до етно село Дрен!
Децата изкараха целия ден в игри на чист планински въздух.
Можаха да се запознаят с грънчарството, пътя на житото до брашно, яздиха кон.

Бъдещите ученици от ПГ група с учителки г- жа Денчева и г- жа Митова показаха на родителите си колко добре са подготвени за училище и уроците по БЕЛ.Децата се представиха не само с отлични знания,но и с внимание и отлични приятелски взаимоотношения.

подготвени за училище и уроците по БЕЛ 1
подготвени за училище и уроците по БЕЛ 2

В Седмицата на четенето се включиха родители от всички групи и четоха приказки на децата,които се посрещнаха с огромен интерес.

Седмица на четенето 3

Кътчето с любимите книжки на най-малките деца от 1-ва група с учителки г-жа Панчева и г-жа Балабанова..

Седмица на четенето 4

В 3А група г-жа Камелия Манойлова зарадва децата с приказката ''Горската детска градина'' от поредицата ''Във вълшебната гора''. А във връзка с настъпващите празници беше подготвила и приказката ''Великден в гората''. Денят се превърна в незабравимо преживяване за децата!

Децата от ПГ група и техните учителки чакат с нетърпение топлите, слънчеви дни за да играят дълго на двора-14.02.2022.

Урок по безопасно движение по пътищата 2021г.

Използваме последните хубави, слънчеви дни за да разкрасим двора - септември 2021.

Нашите малчугани тръгват на училище 2021г.

СЛУШАМЕ ПРИКАЗКА

ЗИМА 2020

OТКРИТ УРОК ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ В САНДАНСКИ

Етно село "Егрека", с. Дрен 08.10.2019г.