проект "Богатството на есента" - 2022 г.

Бъдещите ученици от ПГ-а група с учителки г- жа Георгиева и г-жа Ангелова включиха и своите родители в осъществяване на проекта “Богатството на есента”. Изработеното напълно илюстрира колко е пъстър и богат сезона!

Пътуване до Къщата на хляба в Копривщица - 2022 г.

На 25.10.2022г децата от ПГ групите бяха на така дълго мечтаната екскурзия с нашите партньори от Национал Турс. Пътуването до Къщата на хляба в Копривщица остави незабравими емоции! Децата изкараха един прекрасен ден на чист ,планински въздух. Заедно с разходката научиха за пътя на зърното до брашно,  видяха оръдия на труда ,използвани в близкото минало.                                                                     

Имаха възможност ”да рисуват” с брашно, а голямата изненада от домакините беше предоставеното на всяко дете тесто, от което да си направят питки.

Настроението и емоцията бяха заедно с новите знания и впечатления!         

За ”довиждане” всички хапнаха вкусна питка с мед, приготвена в Къщата на хляба!

Слънчеви есенни усмивки от децата на ПГ а група

Във връзка с Международния ден на безопасността на движението по пътищата,в ДГ№84 ”Детелина” се проведе ”открит урок”с децата,подготвен от старши учители Деница Цекова и Даниела Балабанова. На подготвеното кръстовище с пътни знаци, дидактични табла, светофар , с помощта на дидактични кукли, много игри, песни, гатанки и изненади децата обогатиха знанията си по темата.

Вчера /25.05.2022г/ беше поредния най- прекрасен и най- тъжен ден в годината. Децата от ПГ група се сбогуваха с учителките си и детската градина!

Изпращаме поредния набор много добре подготвени деца за училище, деца с навици и незабравими приятелства! Удовлетворението от добре свършената работа остава за учителите и помощник- възпитателката! Благодарност е чувството, което изразиха родителите. Липсата им ще се усеща още няколко месеца, докато на тяхно място дойдат малките приятели от яслените групи!

На добър час и много успехи!

Нашите деца от IIIa група под ръководството на г- жа Вергиния Георгиева се включиха в проект"Чиста природа".

Разбира се, с най-дейно участие в проекта се включиха техните родители. Всички бяха вложили изключителна фантазия, умения и креативност. Крайните резултати са много впечатляващи!

С предметите от подредената изложба се запознаха децата от всички останали групи, учителките им и родители,които проявиха интерес!

Определяме като ценност това, че всички са убедени колко добре могат да бъдат използвани т.нар. " отпадъци" и колко красота може да се изработи с тях!

Щастливи и спокойни ще изпратим нашите бъдещи първокласници !

Днес те показаха завидни знания за това как трябва да се движим за да сме в безопасност. Познават не само значението на светлините на светофара, но и пътните знаци и указанията на регулировчика.

Всички зарадваха родителите си с показаните знания и умения!

Голяма изненада поднесоха на децата ни актьорите от Жар театър с постановката си "Завръщането на цветята".
Нестандартните костюми и решения, богатите декори и най- вече факта, че представлението беше изнесено на двора ни ,наистина впечатлиха децата!
А те показаха ,че имат изградена " зрителска култура" и изпратиха артистите с бурни аплодисменти!

Истинско преживяване за децата от ПГ групите беше екскурзията на 16.05 .2022 г. до етно село Дрен!
Децата изкараха целия ден в игри на чист планински въздух.
Можаха да се запознаят с грънчарството, пътя на житото до брашно, яздиха кон.

Бъдещите ученици от ПГ група с учителки г- жа Денчева и г- жа Митова показаха на родителите си колко добре са подготвени за училище и уроците по БЕЛ.Децата се представиха не само с отлични знания,но и с внимание и отлични приятелски взаимоотношения.

подготвени за училище и уроците по БЕЛ 1
подготвени за училище и уроците по БЕЛ 2

В Седмицата на четенето се включиха родители от всички групи и четоха приказки на децата,които се посрещнаха с огромен интерес.

Седмица на четенето 3

Кътчето с любимите книжки на най-малките деца от 1-ва група с учителки г-жа Панчева и г-жа Балабанова..

Седмица на четенето 4

В 3А група г-жа Камелия Манойлова зарадва децата с приказката ''Горската детска градина'' от поредицата ''Във вълшебната гора''. А във връзка с настъпващите празници беше подготвила и приказката ''Великден в гората''. Денят се превърна в незабравимо преживяване за децата!

Децата от ПГ група и техните учителки чакат с нетърпение топлите, слънчеви дни за да играят дълго на двора-14.02.2022.

Урок по безопасно движение по пътищата 2021г.

Използваме последните хубави, слънчеви дни за да разкрасим двора - септември 2021.

Нашите малчугани тръгват на училище 2021г.

СЛУШАМЕ ПРИКАЗКА

ЗИМА 2020

OТКРИТ УРОК ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ В САНДАНСКИ

Етно село "Егрека", с. Дрен 08.10.2019г.